ponedeljek, 14. december 2009

Zbirka knjig - Inheritance Cycle

Že mnogo, mnogo filmov so posneli po knjigah in Eragon je eden izmed njih. Film se je končal, z cliffhangerjem, kar ne bi bilo tako hudo, če bi bila še Eragon 2, oziroma pravi naslov Eldest (Najstarejši). Katerega, po vsej verjetnosti nikoli ne bo. Zakaj? Zaradi tega, ker so film Eragon posneli tako, kot, da bi prebrali od knjige samo povzetek.



"Zafušali" so tako, da so spustili par pomembnih karakterjev, dele zgodb, osebe niso bile tiste narodnosti/rase/vrste, ki bi morali biti, skratka film je že spet ničla proti knjigi. Zdaj pa dovolj ropotanja o tem, kako je film slab in preidimo na zbirko, sprva treh, nato štirih knjig, kroga dediščine. Zgodba se začne, kakor veliko epsko fantazijskih. Dogaja se na vasi, glavni protagonist zgodbe je 15-letni fant, ki se imenuje Eragon. Eragon, nekega dne najde zmajevo jace in, tako se začne ena izmed najboljših zgodb, ki sem jo imel za prebrati.


Zgodba se zapleta prečudovito, sprva z tem, da dobi Eragon, precej veliko odgovornost, nato pa njegova odgovornost in naloga, da mora rešiti Alagaësio, kot Zmajev jezdec, pred tiranskim kraljem. Ki je nesmrten. Zaradadi zmaja in še nekaj drugega, kar je pa razloženo v tretji knjigi, katero boste pa morali prebrati, da boste lahko izvedeli, kaj bolj podrobnega.
 


Tri knjige so že izšle, četrta je pa na poti in bo najverjetneje, končala to prečudovito zgodbo. Upam. Nočem še čakati par let, da bo izšla še peta knjiga.Najbolj všeč mi je to, da čeprav je zgodba fantazijska, je obstaja ti. ateizem in to med vilini, kar nisem pričakoval. Magija je ravno tako omejena, saj je za recimo dvig  kamna zahteva toliko energije, kot bi jo porabili v resnici. Iz niča, tudi ne morejo nekaj pričarati, kar doda element fizike k knjigam.



Naj vas to ne odvrne od branja knjig, saj je ta svet še vseno vznemerljiv in čaroben. Osebe so dobro opisane, zgodba ima veliko zapletov, ter svet je dodobra razložen in vsebuje tudi par skrivnosti. Knjige so vredne svojega denarja in vam priporočam, da si jih greste kupiti ali pa sposoditi že danes.



1 komentar:

  1. Svetoune knjigeeeeeeeeeeeeeeee, kumi čakam d pride ta tret u slovenščin, sej bi ga v angleščin, sam...bom iz principa čakala u slovenščin in č ga noujo prevedl, bom prevajalce ubesla z jajce in sama prevedla xD aja pa FIRST!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši