nedelja, 1. november 2009

Filmske priredbe knjig

Ste že kdaj gledali film, ki je bil dober, z odlično zgodbo? In ste pozneje šli na wikipedio gledati, stvari v zvezi s tem filmom. Recimo budžet, igralce... In potem izvete,da je film narejen po knjigi. In rečete jeeeeeeeeeeeeeeeeej. Potem se pri meni zgodi sledeče. Berem, berem, berem, zaključim in si rečem: "Film je bil NIČ proti knjigi. Lahko se primerja samo z pljunkom od žabe!"

Zastopim še to, da spustijo par delov ven iz knjige ker, če bi delali vse po knjigi, bi bil film dolg 8 ur. Dober primer je trilogija Gospodarja prstanov, ki je vsak dolg 3 ure. Normalna verzija seveda. Ali pa Watchmeni, ki so pa narejeni po stripu! Anywho, ne zastopim in ne odobravam pa tega, da v zgodbo, ko jo prenašajo v film spremenijo.

Na veliko. Naj vam naštejem par naslovov: Eragon, Mesto luči, Harry Potter, od Stephena Kinga knjige itd. v neskončnost. Še huje je to, daobstajajo od teh knjig nadaljevanja in ne vem kako mislijo rdeče niti zgodbe prenesti v nadaljevanje filma, ko stvari zamešajo na začetku! Če bi imel denar in znanje bi šel sam snemati film. Ker to kar snemajo je kakec.

Vsaj za nekatere filme. Če mislijo še tako naprej snemati, bojo takšni filmi označeni podobno, kot filmi Eda Wooda ali Uwe Bolla. Katerima, če še niste vedeli, filmni ravno ne blestijo.

2 komentarja:

  1. ja ok ud stephen kinga n morjo glih nardit čist po knjig kr če s prou spomnem k s razlagu...u knjigi tisti ki je največji 'badass' v filmu ga svojemu prijatelju zdrka nato pa mu ponudi še fafaje, v knjigi maš celo orgijo 10letnih otrok...no česa tadzga glih ne morjo devat u filme in kar s mene tiče čeprou ne berem knjig bi blo čist v redu če tud v knjigih takih prizorov nebi blo ker ne glede kako zadevo obrneš takšni prizori nagravžni. orgija 10letnih otrok celo zelo bolna

    OdgovoriIzbriši
  2. Hahaha...ja no...pustmo stephena kinga in njegovo mal bolano perverzno domišlijo :D dejstvo je da so knjige bolš k filmi, seveda za tiste k mamo dobr razvito domišlijo xD za nektere, ki jim pa to fali so pa filmi ne. Čeprou kle sm malo krivična, ker učasih se tudi meni ne ljubi prebrat in so raj ogledam film, kljub tem da večino vsebine spustijo ali celo spremenijo :D:D Kle bi se loh rekl:'' Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba.'' xD

    OdgovoriIzbriši