sreda, 23. september 2009

Z nanotehnologijo do nesmrtnosti.



Verjetno ste že vsi slišali za nanotehnologijo. Če niste naj vam na hitro razložim. Nanotehnologija je študiranje in ukvarjanje z delci manjših od 100 nanometrov, torej izjemno majhnimi stvarmi, kot so atomi in molekule.

Seveda je to izjemno zahtevna, vendar izjemno zanimiva, ter se dobro obrestuje. Dobiš lahko super trdne in ultra lahke materiale (ogljikove nanocevke), superprevodne kable, sončne celice z velikim izkoristkom itd. Z nanotehnologijo, bi lahko tudi pozdravili bolezni in jih seveda tudi čisto preprečili, dali vid slepim, noge paraliziranim, pohitrili "procesorsko" moč naših možganov in seveda, da ne bo katera vojska rekla, da jo zanemarjam, ustvarili über vojake.

Od vsega tega, kar obstaja pri nanotehnologiji, me poleg tega, da bi jo nekateri uporabljali kot orožje, je to, da bi dosegli nesmrtnost. Zakaj? Samo zato, da bi ga lahko več časa srali na tem planetu. Ne vem. Nekako me moti dejstvo, da bi lahko nekateri živeli v neskončnost.

Ne me pa razumeti narobe. Jaz ljubim nanotehnologijo. Aplikacije so prezanimive, da bi ostal hladen. Mogoče bi se pa dale narediti izjeme. Recimo za medzvezdno potovanje, če seveda znanstveniki ne bodo prej odkrili relativno gledano hitrejše potovanje od svetlobe ali pa bi nek znanstvenik bil na odkritju česa pomembnega, kar je pa pri dejstvu, da bi nam možgani delali na nitro nepomembno, saj bi lahko problem rešil v nanosekundi.

Za zdaj še ne moremo nič reči. Nanotehnologija je šele v povojih, ampak njena uporaba je že kar široka danes. Kaj se bo pa še razvilo iz tega, bomo pa še videli.

1 komentar:

  1. maš prav. čim dlje stran od nesmrtnosti. privoščili bi si jo lahko tako samo ljudje ki si ne zaslužijo niti rojstva kaj šele nesmrtnost pa samo več sranja bi s tem dobili

    OdgovoriIzbriši