petek, 25. september 2009

Moja lestvica najboljših iger (Part San)

Ah, da po dolgem čakanju prihajajo še predzadnje tri igre. Kaj? Ste mislili da bodo štiri? O ne, ne, ne, dragi moji bralci, malce simetrije pa more biti. 3,3,3,1, a ne. Sploh pa je zadnja meni najboljša in zato se bom o njen tudi verjetno zelo razpisal in si zasluži čisto svoj članek. Da, ne bom več odlašal tukaj imate predzadnje tri.

4.Crysis (FPS)


Nagrajena za najboljšo streljačino leta 2007 in najboljšo grafiko tistega časa. Lahko ji tudi rečemo tudi kar luknja brez dna, kar se tiče strojne opreme. Kar se pa tiče vsega ostalega lahko rečem sledeče. Gameplay je nekaj, kar niste doživeli nikoli prej.

Misij se lahko lotite na več načinov; lahko ste snajper, ter vse postrelite iz razdalje. Odločite se lahko, da boste vleteli sredi vsega, ter upali, da vas ne ubijejo. Mogoče vam je bolj pri srcu biti vohun in si s pomočjo nevidnosti in potrpežljivosti odstranili vse iz poti.

Lahko ste pa strahopetni in slabotni, ter skozi sobo odidete z minimalnimi žrtvami. Odločitev je seveda vaša. Moči imate oz. vaša obleka, jih ima štiri. Super moč, super hitrost, ščit in nevidnost. Nobena od teh ni neomejena, zatorej ravnajte previdno.

Zgodba je za njen žanr odlična, vendar bi lahko bila daljša z več pomoči partnerja, ki vam v določeni sobi reče: "Ti bom kril hrbet". My ass mi je kril hrbet.

Vseeno se igro splača potegniti dol ter jo obrniti na največji težavnosti :D

3.Elder Scrolls IV: Oblivion (RPG)


Izpod rok podjetja Bethesde, je prišla igra z solidno zgodbo, gameplayem, mnogimi questi in s še več odločitvami, ki naprej v questu prinesejo dobre ali pa slabe stvari.

Da vam ne bi bilo dolgčas je podjetje izdalo še dva dodatka; Knights Of Nine in Shivering Isles, prvi z različnimi dodatki, kot so lastna hiša, armor za konja in drugimi stvarmi. Slednji pa doda čisto nov glavni quest v dimenziji Lorda Sheogoratha, Daedričnega princa norosti.

Na začetku lahko izbirate med različnimi rasami, zvezdnimi znamenji in poklicem, vsak s svojimi prednostmi in slabosti. Z nabiranjem stopenj, pridobivanjem izkušenj v npr. mečevanju in pravimi orožji ter armorji si lahko napravite skoraj nepremagljivega karakterja/je.

Izredno priporočam za igranje.

2. Fallout 3 (Action RPG)


Še ena igra od Bethesde, (kaj morem, imajo odlične igre), postavljena v paralelno vesolje, kjer so leta 23. Otobra 2077, padle atomske bombe in s tem za vedno spremenile svet.

Spet, tukaj si lahko ustvarite karakter (rasa, spol, starost), toda za razliko od Obliviona si tukaj ne izberete razreda, tako kot bi pričakovali. Izberete lahko 3 "lastnosti" vašega karakterja in s tem njihovo vrednost povečate za 10. Toda z leveli, si lahko povečujete druge in s tem odidete v drugo smer, kot ste si jo na začetku zastavili.

Tehnologija v tej igri je retro futuristična, torej tako, kot so si Američani leta 1950 predstavljali leto 2000. Koncev je več, odvisen seveda od vaših odločitev. Toda z dodatki se po "koncu" zgodbe zbudite nekje drugje in poskušate pomagati vašim zaveznikom še naprej.

Priporočam, če ne drugega zaradi eksplozij :D

3 komentarji:

  1. če te nebi poznal bi te prou tepel

    OdgovoriIzbriši
  2. Crysis je res ena najboljših iger zadnjih let. Od tam naprej mi ne delajo več. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah ena najboljših iger(berite: po mojem mnenju) zadnjih let še pride v objavo:D HUDO ti bot pa tiho :D

    OdgovoriIzbriši