nedelja, 27. september 2009

Moja lestvica najboljših iger Grand Finale

1.Mass Effect (Action-RPG)


Da! Dočakali ste dan, ko je prišla zadnja objava o mojih najljubših igrah. Priznajte, splačalo se je počakati, (vsaj za nekatere). Nekateri se boste pritoževali, da ni dobra, da je beden vmesnik, da ni logično, da imaš neomejeno število metkov in še in še. Da se ne boste pritoževali, bom v tej objavi na dolgo in široko razložil o tej igri, zato se pripravite na branje. Upam, da vam bo všeč.

Ker je igra deloma RPG, si na začetku lahko (enega že imate narejenega), ustvarite karakterja. Na izbiro imate več tipov specializiranosti vašega vojaka/inje, ki pa so lahko sami ali pa v kombinacijah teh treh; vojak, biotik in tehnik.



Vsak od teh razredov vam lahko v igri določi ali ste ninja assassin ali pa ste kot mačka, ki se rada igra z miško. Izbirati mu morate eno od treh preteklosti, torej, kje se je rodil in bival. Nato izberete njegovo osebnost ter mu na koncu spimpate faco. Prijatelj ga ima narejenega z Grand Canyonam sredi face in skoraj s fluorostenčnimi zelenimi očmi :D. Igra se začne na ladji Normandiji, vrhunski ladji narejeno s kolaboracijo Človeštva in Turianov.

Začnete z misijo, na planetu, kjer smo se ljudje prvič naselili. Ker je ne gre nikoli vse po načrtu, se morate do vašega cilja prestreljati, toda ne sami saj imate ob seboj skozi celotno igro dva sidekicka, ki sta, če ju prav izberete, tako efektivna, da hočeš pomagati ubogemu sovražniku.

Skozi celotno igro, lahko izbirate med dobrimi ali pa slabi, vendar še vseeno na strani dobrih. Izbirajte modro, kajti, če si boste shranili save, da jih boste lahko prenesli v ME2, vam bo korenito spremenilo igro. Z pobijanjem sovražnikov, uspešnim opravljanem glavnih in stranskih misij in odkrivanjem stvari dobivate XP-je, s čimer si višate stopnjo in lahko potem nadgrajujte biotične, soldatske ali pa tehnične moči.

Zgodba je skozi celotno igro čedalje bolj napeta in lahko se primerja s knjigo, saj odkrivate ne le svojo preteklost, vendar tudi preteklost vaših sovojakov. Na voljo jih imate šest, vendar jih lahko izberete samo dva. Dalje v igri imate na izbiro, rešiti enega izmed dveh, sovojakov. To že spet vpliva na par sekvenc v igri.



Orožja imate samo štiri, (pistol, shotgun, assult rifle, sniper rifle), toda na marketu lahko kupujete boljša in seveda dražja orožja, oklepe, dodatke tako za vas, kot za vaše prijatelje.

Dodal bom samo še to, da je to ena izmed najboljših iger, ki sem jih igral, saj je vsebovala, zgodbo, igralnost, dobro vzdušje, zanimive vesoljce, odlične opisane fizikalne principe delovanja stvari v ME. To igro toplo priporočam, vsakemu Sci-Fi/RPG fanu.

2 komentarja:

  1. eeeeeeeeeej tist grand canynon mu prou paše bol zajeban zgleda!! kak vojka pa bi bil če nebi imel nč bojnih ran?? učke...lega prou lepe ma jz bi dau levo jajco d bi mel take učke k un. aja pa učjer sm jo ž s5 obrnu
    :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Malo manjka, da ne strelja laserskih žarkov :D

    OdgovoriIzbriši