petek, 23. april 2010

Američani, maji in Fallout

Danes sem zasledil tolo novico:


Leta 2012, natančneje 21. decembra, bo menda konec sveta, če je verjeti majevskemu koledarju in različnim napovedovalcem prihodnosti. Kje drugje kot v Ameriki so se na armagedon že začeli pripravljati.
Ameriško podjetje Vivos bo za tiste, ki bi radi preživeli konec sveta, zgradilo 20 podzemnih zaklonišč, pri čemer bo prvo zgrajeno že letos jeseni. Zaklonišča naj bi omogočila preživetje 200 ljudem (torej 10 ljudi na zaklonišče), poleg varnega oklepa pa bodo ponujala tudi zaloge hrane in vode za leto dni življenja.
Kdor si želi zagotoviti mesto v zaklonišču, mora plačati 50.000 dolarjev - in to takoj. Tisti, ki bodo čakali na prve znake armagedona, bodo ostali zunaj. Do zdaj je interes za najem mesta v zaklonišču izrazilo že nekaj več kot tisoč Američanov.
Vprašanje je le, zakaj je vstopnica v zaklonišče tako draga. Če bo 21. decembra 2012 konec sveta, si poslovneži iz podjetja Vivos z milijoni dolarjev tako ali tako ne bodo mogli nič pomagati ...


Najprej povem, da je 21. 12 2012 bullshit. De se razjasnimo. Ironija bi bila, da bi bilo vse to res :\. Kakorkoli, vse to me spominja na Fallout univerzum, igra, v kateri so Američani zgradili podzemna zaklonišča in tam potem preživeli nuklearno vojno.
Sicer, so vsa, razen enega zaklonišča, bila narejena za različne poiskuse in v njih je lahko preživelo 1000, od enega, do 200 let.
Nekako pričakujem, da jih bo prišlo ven manj, kot pa jih bo šlo not. Pa tisti, ki bodo prišli ven, si bo reklo ali da so budale, ali pa, da so se zmotili tisti, ki so prenesli majevski koledar, v gregorijanskega.
Karkoli bo, bo zanimivo :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar